Hyra ut i andra hand med Blocket bostad

Vill du ha hjälp hela vägen från att välja hyresgäst till att skriva kontrakt och hantera hyresbetalningar? Välj då Hyrespaketet.

Du kan också bara lägga in en annons och fixa allt administrativt själv. Du väljer!

 • Annons + Hyrespaketet

  199 kr

  99 kr

  Per månad: 6.99% av hyran. Läs mer
  • Annons på Blocket och Blocket bostad
  • Hyran betald i tid (den 25:e) varje månad
  • Hyresgaranti - få hyran även om hyresgästen inte betalar*
  • Juridisk trygghet genom skräddarsytt digitalt hyresavtal
  • Hitta rätt hyresgäst med digitala kontroller och referenstagning
  * I upp till 6 månader om hyresgästen har Hyresgaranti (annars 1 månad!)
 • Annons

  199 kr

  Per månad: 0% av hyran
  • Annons på Blocket och Blocket bostad

Fördelar med Hyrespaketet

Garanterad hyra upp till 6 månader

Om du väljer en hyresgäst med Hyresgaranti får du hyran upp till 6 månader om hyresgästen inte betalar. Dessutom ser vi till att du alltid får hyran den 25:e, även om hyresgästen betalar sent, då alla betalningar går via oss.Läs mer om garantin

Vi tar fram ett skräddarsytt hyresavtal

Vi hjälper dig att ta fram ett juridiskt korrekt hyresavtal anpassat efter din uthyrning. Ni signerar avtalet enkelt med BankID.Läs mer om hyresavtal

Vi är med dig genom hela hyresperioden

Få hjälp med medling och ärendehantering om några frågor uppstår. Vår support är öppen alla dagar i veckan och du får vanligtvis svar inom 5 minuter. Om det går riktigt illa får du även hjälp med vräkningsprocessen.Besök vårt hjälpcenter

Tips för att hitta en bra hyresgäst: Håll utkik efter Hyresgaranti

Det är viktigt att hitta en hyresgäst som känns bra så klart. Vi har tagit fram något som heter Hyresgaranti. Om du hyr ut till en hyresgäst med Hyresgaranti garanterar vi att betala ut hyran till dig, även om hyresgästen sedan skulle visa sig få problem med att betala. Gäller upp till 6 månader. Du kan alltid be en hyresgäst att skaffa och ansöka om detta, om han eller hon inte redan har det, innan ni skriver på hyreskontraktet. Och det kostar inget extra, varken för dig eller hyresgästen.

Frågor och svar

Hur skapar jag ett bra hyreskontrakt?

I vårt avtalsverktyg får du svara på några enkla frågor och så sätts ett hyresavtal ihop anpassat efter just din uthyrning. Vips så är det klart!

Jag vill ha Hyrespaketet. Hur skaffar jag det?

När du bestämt dig för vem du vill hyra ut till, skapa ett hyresavtal för uthyrningen på Blocket bostad. Ni båda signerar avtalet digitalt och så kickar Hyrespaketet igång.

Vad ingår i Hyrespaketet?

Det mesta som kan kännas krångligt och klurigt kring en uthyrning. Bland annat gör vi kreditkontroller och tar referenser. Ansökningar från olika hyresgäster kommer till ditt konto på Blocket bostad så att du kan gå igenom dem i lugn ro. Under uthyrningen hanterar vi allting kring betalningar, deposition och fakturor, och betalar alltid ut hyran i tid till dig även om hyresgästen skulle råka vara sen. Och så finns vi tillgängliga alla dagar i veckan om det skulle dyka upp några frågor eller problem när som under hyresperioden. Allt det ingår.

Vad kostar det?

Avgiften för Hyrespaketet är 6,99 % av månadshyran. Den summan dras från hyran varje månad innan pengarna betalas ut till dig den 25:e.

Jag har redan hittat en hyresgäst. Kan jag skaffa Hyrespaketet ändå?

Inga problem, det går bra. Du gör det i inloggat läge eller genom att kontakta os så fixar vi det direkt.

Vad gör jag om hyresgästen inte betalar?

Ibland blir det inte som man tänkt sig och hoppats. För dig som har Hyrespaketet täcker vi alltid för den första månadshyran om hyresgästen inte betalar (genom den obligatoriska depositionen som hyresgästen betalar innan inflytt). Vi hjälper också dig med påminnelser, inkasso och avhysning om det skulle gå så långt. Det kan vara skönt att veta. Vår support är öppen alla dagar i veckan och du får ofta svar inom några minuter. Om du har Hyrespaketet och dessutom valt en hyresgäst med Hyresgaranti, betalar vi ut hyran till dig i upp till 6 månader om hyresgästen inte betalar. Då kan du sova extra gott om nätterna.

Vad är Hyresgaranti?

Om du har Hyrespaketet och hyr ut till en hyresgäst med Hyresgaranti täcker vi upp till 6 månaders hyra om personen du hyr ut till inte kan betala hyran. Du kan alltid be en hyresgäst att skaffa och ansöka om Hyresgaranti, om han eller hon inte redan har det, innan ni skriver på hyreskontraktet. Det kostar inget extra, varken för dig eller hyresgästen. När en hyresgäst säger upp hyreskontraktet enligt villkoren och flyttar ut slutar Hyresgarantin att gälla.

Vilka är Qasa?

Det är företaget som hjälper oss att erbjuda tjänsten Hyrespaketet. De har arbetat med andrahandsuthyrning i flera år och har stor erfarenhet av frågor och situationer som kan uppstå när man hyr och hyr ut. Det är Qasa som skickar fakturan till hyresgästen och betalar ut pengar till dig som hyr ut.