Hyra ut i andra hand med Blocket Bostad

Nyhet! Nu hjälper vi dig under hela uthyrningen. Du får marknadens smidigaste hyresavtal, hyran betald i tid varje månad och personlig service hela hyresperioden - 0 kr/månad för dig som hyr ut.

Du kan lägga till uthyrningsförsäkring och hyresgaranti om du vill känna dig extra säker.

När du hyr ut med Blocket Bostad

  • Betalt i tid varje månad
  • 6 månaders hyresgaranti (tilläggstjänst)
  • Försäkring upp till 1 miljon kronor (tilläggstjänst)
  • Personlig service under hela uthyrningen

Alltid med Blocket Bostad

Marknadens smidigaste hyresavtal

Vi hjälper dig skapa ett hyresavtal anpassat för din uthyrning så att du kan känna dig lugn att du inte missat något. Signeras med BankID.Läs mer om hyresavtal

Slipp hantera betalningar och påminnelser

Visste du att 22% av alla hyror betalas för sent? Signera hyresavtalet via Blocket Bostad så slipper du oroa dig för sena betalningar, påminnelser och inkasso.Läs mer om hyran i tid

Personlig service under hela uthyrningen

Vi finns tillgängliga för dig varje dag under hela uthyrningen om det dyker upp frågor eller problem. Vi vill att du ska höra av dig!Besök vårt hjälpcenter

6 månaders hyresgaranti

1 av 10 hyresvärdar råkar ut för hyresgäster som flyttar utan att ha betalat hyran. Hyresgäster som plötsligt inte kan eller vill betala hyran blir ofta en dyr affär för dig som hyresvärd. Välj till Hyresgaranti så får du hyran betald i upp till 6 månader även om hyresgästen inte kan betala. Noll risk helt enkelt. Garantin gäller om hyresgästen är skyldig att betala hyra, inte om avtalet sägs upp i förväg enligt villkoren.

Skydd mot skador upp till 1 miljon

Visste du att 1 av 7 hyresvärdar råkar ut för hyresgäster som inte betalar för skador i bostaden, till exempel repor i golv och bänkskiva eller fläckar på möbler? Dina saker och din fasta inredning skyddas normalt inte av din hemförsäkring när du hyr ut din bostad. Välj till vår specialanpassade uthyrningsförsäkring så får du ersättning om olyckan är framme. Uthyrningsförsäkringen gäller exempelvis vid rödvinsfläckar i soffan och repor i golvet. Försäkringen täcker skador upp till 1 miljon kronor. Du får ersättning för självrisken från hyresgästen vid skada som orsakats av hyresgästen (försäkringen har en självrisk på 1000 kronor).

Räkna ut vilken hyra du kan ta

Hyreskollen är ett verktyg som hjälper dig sätta rätt hyra på din bostad - oavsett om det är en lägenhet eller en villa på landet.

Frågor och svar

Vad ingår när jag hyr ut med hjälp av Blocket Bostad?

Det mesta som kan kännas krångligt och klurigt kring en uthyrning. Bland annat gör vi kreditkontroll och tar referenser. Ansökningar från olika hyresgäster kommer till ditt konto på Blocket Bostad så att du kan gå igenom dem i lugn ro. När det är dags att skapa ett hyresavtal finns hjälp att få i vårt avtalsverktyg där du enkelt anpassar avtalet efter din uthyrning och signerar digitalt med BankID. Under uthyrningen hanterar vi allting kring betalningar, deposition och fakturor, och betalar ut hyran i tid till dig även om hyresgästen skulle råka vara sen. Och så finns vi tillgängliga alla dagar i veckan om det skulle dyka upp några frågor eller problem under hyresperioden. Allt det ingår. Om du vill sova riktigt gott om nätterna kan du lägga till en Uthyrningsförsäkring och Hyresgaranti, men då får du betala lite extra. För att ta del av allt bra som Blocket Bostad erbjuder måste du och hyresgästen signera hyresavtalet via Blocket Bostads digitala avtalsverktyg.

Vad kostar det?

Det kostar inget alls för dig som hyresvärd. Du bestämmer hur mycket du vill ha i hyra och det är vad vi betalar ut till dig. På hyran lägger vi till en serviceavgift på 1,95% för hyresgästen för att kunna erbjuda den extra trygghet det innebär att skriva avtalet via oss. Vi har skapat tjänsten eftersom vi vet att hyresgäster ofta känner sig osäkra på andrahandsmarknaden.

Jag har redan hittat en hyresgäst. Kan jag hyra ut via er ändå?

Inga problem, det går bra. Logga in på Blocket Bostad, skapa ett kontrakt och lägg till din hyresgäst så kan ni signera avtalet. Klart! Annars kan du kontakta oss via chatten så hjälper vi dig på momangen.

Vad gör jag om hyresgästen inte betalar?

Ibland blir det inte som man tänkt sig. För dig som har signerat avtalet via Blocket Bostad ersätter vi dig alltid för den första månadshyran om hyresgästen inte betalar (genom den depositionen som hyresgästen alltid måste betala innan inflytt). Vi hjälper också till med påminnelser, inkasso och avhysning om det skulle gå så långt. Det kan vara skönt att veta. Vår support är öppen alla dagar i veckan och du får ofta svar inom några minuter. Om du dessutom har valt till tjänsten Hyresgaranti, betalar vi ut hyran till dig i upp till 6 månader om hyresgästen inte betalar. Då kan du sova extra gott om nätterna.

Vad är Hyresgaranti?

Det är en tilläggstjänst du kan välja till. Om du har valt denna tilläggstjänst täcker vi upp till 6 månaders hyra (max 60 000 kronor) om hyresgästen inte betalar hyran. Garantin kostar 2% av hyran per månad. Kostnaden dras av från din hyra innan vi betalar ut den till dig den 25:e varje månad. När hyreskontraktet löper ut slutar Hyresgarantin att gälla.

Vad är Uthyrningsförsäkring?

Många som hyr ut känner inte till att en vanlig hemförsäkring som regel inte täcker skador som uppkommer i bostaden och på dina prylar under uthyrningen. Det täcks varken av din eller hyresgästens hemförsäkring. För att kunna få ersättning för till exempel rödvinsfläckar i soffan eller repor på parkettgolvet behöver du ha en så kallad uthyrningsförsäkring. Vi har tagit fram en specialanpassad sådan för just våra hyresvärdar och de skador som vi av många års erfarenhet vet kan uppkomma vid uthyrningar. Försäkringen täcker skador upp till 1 miljon kronor. Försäkringen kostar 2% av hyran per månad och dras från din hyra innan vi betalar ut den till dig den 25:e varje månad.

Hur skapar jag ett bra hyreskontrakt?

I avtalsverktyget får du och hyresgästen svara på några enkla frågor och så sätts ett hyresavtal ihop anpassat efter just din uthyrning. Vips så är det klart!

Vilka är Qasa?

Qasa AB är företaget som står bakom det nya Blocket Bostad, där alla kan hyra och hyra ut tryggt. De har arbetat med andrahandsuthyrning i många år och har stor erfarenhet av frågor och situationer som kan uppstå när man hyr och hyr ut. Det är Qasa som skickar fakturan till hyresgästen och betalar ut pengar till dig som hyr ut. Qasa ingår i Schibstedkoncernen och är ett systerbolag till Blocket AB.